TSL.Rovaniemen seudun opintojärjestö ry

 

Esittely

Työväen Sivistysliitolla on koko maan kattava vapaaehtoisorganisaatio, joka koostuu neljästätoista piirijärjestöstä ja yli sadasta opintojärjestöstä. Piirijärjestön tehtävänä on yhdessä toiminta-alueensa opintojärjestöjen kanssa edistää yhteiskunnallista toimintaa, aikuiskasvatusta ja kulttuuriharrastuksia, edistää erilaisten vapaa-aikamuotojen kehittämistä sekä vuorovaikutusta.

 

 

Opintojärjestöt muodostavat alueellisia piirijärjestöjä. Piiri- ja opintojärjestöt ovat itsenäisiä yhdistyksiä, jotka edistävät alueellaan sivistyksellistä tasa-arvoa.

Opintojärjestöt järjestävät yhteiskunnallista aikuiskoulutusta ja innostavat kulttuuriharrastuksiin. Monilla järjestöillä on myös vilkasta kansainvälistä yhteistyötä Suomen lähialueilla ja Pohjoismaiden välillä.

 

 

Opintojärjestöjen jäseniä ovat paikalliset yhdistykset. Opintojärjestöjen aktiiveja löytyy ammattiyhdistysliikkeen, sosialidemokraattisen liikkeen, eläkkeensaajien, kulttuuri- ja sosiaalialan järjestöjen sekä työttömien yhdistysten ja maahanmuuttajien joukosta Alueellamme toimii myös useita aktiivisia kerhoja joitten toiminta on monipuolista mm. kuorolaulua, tanhua, käsitöitä, kirjallisuutta, näytelmää harrastavia.

 

 

TSL. Rovaniemen seudun opintojärjestö on perustettu 5.2.1966 ja sillä on upea historia. Kerttu Värn, joka oli Oulun ja Lapin alueella elämäntyönsä tehnyt TSL:n kouluttaja ja aluesihteeri. Hän kiersi paljon mm. savotoilla pitämässä luentoja ja kursseja metsätyömiehille. Hänen ansiostaan perustettiin Lapin ja Oulun alueelle paikallisia opintojärjestöjä sekä erilaisia kerhoja. Rovaniemen opintojärjestö on nykyään pohjoisin toiminnassa oleva TSL:n opintojärjestö, niinpä toimintamme kattaa koko Lapin alueen.

 

 

TSL TOIMII LÄHELLÄ SINUA

 

 

 

 

 

 Kurssilla Kuusamossa

 Kerttu Värn, siirtokirjasto ja metsätyömiehiä

 

Käyntiosoite: Kivirinne 18 96910 ROVANIEMI
Puhelin: 040 565 9124
Sähköposti: juhani.paksuniemi@pp.sak.fi
Nettitaivas
© TSL Rovaniemen seudun opintoj√§rjest√∂ ry 2011